RTL Nederland versterkt top
donderdag 7 november 2019

RTL Nederland versterkt top

RTL Nederland kondigt aan dat het bedrijf zijn directieteam versterkt om de digitale transformatie van het bedrijf te ondersteunen en te versnellen.

Rik Welling, sinds 2011 in dienst bij RTL Nederland en sinds april 2018 Chief Financial Officer (CFO), wordt vanaf 1 december aanstaande benoemd tot Chief Operating Officer (COO), een nieuwe functie binnen de RTL-directie. Olivier Zacharia, de huidige Senior Vice President Controlling & Investments bij RTL Group, zal per 1 december aanstaande de rol van CFO bij RTL Nederland vervullen. Rik Welling en Olivier Zacharia rapporteren aan de Chief Executive Officer (CEO) van RTL Nederland, Sven Sauvé.

Sauvé licht toe: “RTL Nederland is altijd een voorloper geweest. Zeker als het gaat over de digitale transformatie van onze industrie en de kansen die dat biedt. Daarom vergroten we onze investeringen in lokale exclusieve content, tech en datamanagement. Dit proces behoeft toegewijde aandacht en dat verankeren we in de nieuwe COO-positie. Met Rik Welling hebben we een strategische denker in huis die in deze functie de kansen in de markt als geen ander herkent en weet te benutten.”

Over Olivier Zacharia zegt Sauvé: “Naast het versnellen van onze digitale transformatie versterken we ook alle financiële processen waaronder investeringsplanning en financiële aansturing. Olivier Zacharia als CFO is de perfecte aanvulling en versteviging van ons directieteam. Hij heeft al een sterke relatie met RTL Nederland en zijn brede kennis en ervaring maken hem tot de strategische business partner die de wendbaarheid van RTL in een dynamische markt optimaal kan ondersteunen.”

Naast zijn ruime ervaring bij RTL Group heeft Zacharia een gedegen achtergrond in finance opgebouwd bij EY, Lagardère Media en Pernod Ricard. Het besluit om de topstructuur aan te passen is op dit moment nog onder advies van de Ondernemingsraad van RTL Nederland.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen