dinsdag 16 januari 2018

RTL Nederland past zenderleiding aan

RTL Nederland meldt een aantal wijzigingen in de zenderleiding. Erland Galjaard neemt, naast zijn functie van zenderdirecteur RTL 4, de nieuwe rol op zich van programmadirecteur RTL Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het verder op elkaar laten aansluiten van de zenderprofielen. Bovendien zal hij zich bezighouden met het versterken van de afzonderlijke profielen en met het introduceren van nieuwe thema’s op de verschillende zenders.

Galjaard over zijn benoeming: “Niet alleen heb ik het voorrecht om de mooiste zender van Nederland te leiden, ik mag me nu ook bemoeien met de strategie van de family of stations. De zenderdirecteuren zullen knokken voor hun zenders en aan mij de taak om het grotere geheel te overzien. Ik verheug me echt op deze nieuwe stap en op de samenwerking binnen het nieuwe team.”

De leiding over RTL 5 wordt per direct overgenomen door Paul Cormont, voormalig programmacoördinator voor RTL 4 en RTL 7 en jarenlang actief als producent bij Endemol Nederland. RTL 8 komt onder leiding van Desiree van Grinsven, die tevens de taak op zich neemt van programmacoördinator RTL 5. Zij is nu actief als Hoofd Entertainment RTL Productions. Marco Louwerens blijft in zijn functie als zenderdirecteur RTL 7. De zenderdirecteuren blijven verantwoordelijk voor hun zenders en rapporteren samen met Erland Galjaard aan de Directeur Content, Matthias Scholten.

Scholten over de nieuwe structuur: “Ik ben trots dat we zoveel talent in huis hebben dat we mensen uit onze eigen gelederen kunnen benoemen op deze plekken. We hebben met de drie zenderdirecteuren een creatief en ervaren team, dat goed op elkaar is ingespeeld en dat kan doorbouwen op ons succes.”

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

 

Bericht delen