RTL Nederland ondertekent Charter Diversiteit in Bedrijf
woensdag 10 november 2021

RTL Nederland ondertekent Charter Diversiteit in Bedrijf

CEO Sven Sauvé heeft namens RTL Nederland het Charter Diversiteit in Bedrijf van de Sociaal-Economische Raad (SER) ondertekend. Hiermee maakt het bedrijf een volgende stap in zijn ‘diversity, equity & inclusion’-strategie. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf een strategie uitgerold die is gericht op de doorontwikkeling van RTL als inclusief en representatief mediabedrijf. Met diverse lokale verhalen gericht op de Nederlandse samenleving en rolmodellen waarin iedereen in Nederland zich kan herkennen.

Sven Sauvé licht toe: “Als mediabedrijf zijn we een spiegel van een samenleving en dragen we via programma’s bij aan beeldvorming. Dat is een taak die we heel serieus nemen. We volgen aandachtig de maatschappelijke discussies, trends en ontwikkelingen in de samenleving. Die vertalen we door in onze programma’s, waarbij we ruimte geven aan verschillende standpunten, perspectieven en meningen.”

“Om dit goed te blijven doen, is een inclusieve cultuur en divers samengesteld medewerkersbestand een voorwaarde. Met het ondertekenen van het Charter, benadrukken we in- en extern dat het onderwerp niet alleen hoog op de agenda staat, maar dat we actief werken aan de transformatie van RTL tot een nog inclusievere en representatieve organisatie.”

Sauvé vervolgt: “Naast onze eigen plannen, zoeken we veelvuldig contact met andere (media)bedrijven om kennis te delen en bij te leren. Essentieel als je dit onderwerp serieus neemt, maar bovenal omdat we vinden dat de media-industrie gezamenlijk moet optrekken om de branche te transformeren. Het Charter biedt ons extra kennis en een vergroting van ons netwerk. Door dit nu te ondertekenen, versterken we ons commitment aan deze goede en bovenal noodzakelijke ontwikkeling.”

Bron: RTL Nederland/BM
Foto: Naomi Kok Luis (SER), Sven Sauvé (RTL) en Alice Odé (SER)

Bericht delen