RTL mag geen opnames meer maken tijdens rechtszaak Ruinerwold
zaterdag 25 januari 2020

RTL mag geen opnames meer maken tijdens rechtszaak Ruinerwold

RTL mag geen opnames meer maken in de rechtszaal tijdens de zaak-Ruinerwold. Dit heeft het bestuur van de rechtbank Noord-Nederland besloten nadat in de talkshow Jinek een geluidsfragment met de stem van verdachte Josef B. werd afgespeeld.

RTL Boulevard verzorgde de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal tijdens de zaak, die andere media vervolgens konden overnemen. Om de privacy van de verdachten te beschermen, mocht er van hen geen beeld- of geluidsopname gemaakt worden. Toch is er tijdens de verklaring van verdachte Josef B. een geluidsopname gemaakt, waarvan een fragment werd afgespeeld tijdens de aflevering van Jinek op 21 januari.

“De rechtbank heeft de geluidsopname van de verklaring van de verdachte uitdrukkelijk verboden, omdat de privacy van de verdachte diende te worden gerespecteerd”, aldus de rechtbank in een verklaring.

Ewart van der Horst, de hoofdredacteur van Jinek, liet aan Het Dagblad van het Noorden weten niet op de hoogte te zijn van die beperking: “We wisten niet van de richtlijnen. Dit is niet met opzet gedaan”, aldus Van der Horst.

Bron: Nu.nl

Bericht delen