RTL koopt rechten Alone At Home op MIPCOM
dinsdag 16 oktober 2018

RTL koopt rechten Alone At Home op MIPCOM

RTL heeft op de internationale televisiebeurs MIPCOM in Cannes de rechten verkregen van het televisieformat Alone At Home van Sony Pictures Television, dat momenteel geproduceerd wordt door Electric Ray voor Channel 4 in Engeland.

Alone At Home is een programma waarin ouders hun kroost (8-16 jaar) een paar dagen alleen in huis laten. Het televisieformat geeft een beeld van de invloed die ouders hebben op hun kinderen en hoe zelfstandig de volgende generatie eigenlijk is.

Voor ouders een test om te zien hoe hun opvoeding tot nu toe heeft uitgepakt en voor de kinderen de mogelijkheid om te ondervinden wat vrijheid en verantwoordelijkheid met ze doet. Via camera’s volgt een team van kinderbegeleiders en senior kinderpsychologen alle bewegingen van de kinderen, 24 uur per dag in en om huis.

RTL Nederland bevestigt tegenover Broadcast Magazine dat er een Nederlandse versie van de serie Alone At Home komt. Wie dat gaat produceren, welke titel de serie krijgt en welke zender het gaat vertonen kan RTL nog niet zeggen.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen