RTL komt met Rode Hoed Debat
woensdag 17 januari 2018

RTL komt met Rode Hoed Debat

RTL heeft besloten om op zondag 26 februari het RTL Rode Hoed Debat te organiseren in Amsterdam met de lijsttrekkers van CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA. Onder leiding van Frits Wester gaan zij in debat over hun opvattingen, verschillen, leiderschap en de toekomst van Nederland.

RTL geeft hiermee gehoor aan een massale roep van kijkers om meer debat op tv. Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “We hebben gemerkt dat veel kiezers zoekende zijn en behoefte hebben aan meer informatie. Ze stellen ons actief die vraag. Ook onder de politieke partijen is er een breed gedeelde wens om prime time de degens te kruisen en kiezers te informeren over hun belangrijkste standpunten. We zien het als onze taak om aan die behoefte tegemoet te komen. Daarom hebben we besloten de verkiezingscampagne op tv met dit debat af te trappen. Ik kan zeggen dat alle vijf lijsttrekkers ondertussen hebben toegezegd.”

RTL heeft – na het afhaken van PVV en VVD voor het Premiersdebat –gekozen voor de grootste vijf partijen in de Peilingwijzer na PVV en VVD. CDA, D66 en GroenLinks liggen daarbij op kop. De verschillen met SP en PvdA zijn in de laatste Peilingwijzer zeer gering.

Bron: RTL/BM
Foto: ANP

Bericht delen