RTL haalt serie De Villa van de buis na seksueel grensoverschrijdend gedrag
donderdag 21 november 2019

RTL haalt serie De Villa van de buis na seksueel grensoverschrijdend gedrag

RTL haalt de realityserie De Villa van producent Blue Circle per direct van de buis na twee scenes met seksueel grensoverschrijdend gedrag. In beide scenes dringt een man zich ’s nachts op aan een vrouw. De vrouwen laten duidelijk merken geen zin te hebben in seks, toch blijven de mannen het proberen.

In De Villa op RTL 5 worden vrijgezelle deelnemers op vakantie gevolgd. Een computer probeert te voorspellen welke deelnemers een goed koppel zouden zijn. Er wordt veel gefeest en gedronken in het programma. Op sociale media was ophef ontstaan over de scenes in De Villa. “Dit is seksueel ongewenst gedrag”, stelt het Instagramaccount Damn, Honey over een van de scenes. De vrouwen achter het account hebben ook een klachtbrief gestuurd naar RTL. Ook televisiemaker Tim Hofman twitterde over die scene.

In het omstreden fragment probeert José deelnemer Jady te overtuigen door op haar zij te tikken en op haar te zitten. De voice-over, die wordt begeleid door een cartoonesk muziekje, zegt: “Na alle blauwtjes die José heeft gelopen, kan hij het niet laten. Hij probeert hij het nog één keer”. Daarna gaat José met de dekens over zich heen op de deelneemster liggen, die op haar buik ligt.

De andere scene werd aangekaart door ‘Jet’ op Twitter. Hierin probeert Steve Julia te overtuigen. Julia zegt daar later over: “De hele tijd aan me zitten, op me zitten, kusjes geven. Ik hou daar niet van. Gewoon niet zo snel, nee.” Steve noemt haar naderhand een “stumpert” en een “dramaqueen”.

RTL laat weten de uitzendingen per direct te staken en ook van platform Videoland te halen. “Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel en mag nooit worden gepromoot, niet voor en niet achter de schermen”, schrijft de zender. “Dat er tot twee keer toe scenes worden uitgezonden die iets anders suggereren kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan”, aldus RTL.

De zender gaat intern en bij producent Blue Circle te rade “om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan en vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen”.

Bron: RTL Boulevard/NOS/BM

Bericht delen