dinsdag 16 januari 2018

RTL Group maakt winstgroei bekend

RTL Group heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 535 miljoen euro, 41,2 procent meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit maakt de onderneming dinsdag bekend.

De winstgroei wijt het Europese mediaconcern aan een hogere operationele winst en een terugboeking van de waardevermindering uit 2012 van de aandelen van  de groep in het Spaanse Atresmedia.

Het bedrijfsresultaat van RTL Nederland steeg met 5,5 procent tot 58 miljoen euro, voornamelijk door hogere inkomsten uit digitale distributie.

RTL Group meldt dat het bedrijfsresultaat steeg met 6,4 procent tot 714 miljoen euro. De omzet daalde met 1,5 procent tot ruim 4 miljard euro, wegens teruglopende inkomsten uit tv-reclame. Alleen in Duitsland namen deze inkomsten toe. RTL Deutschland boekte een bedrijfsresultaat van 9 procent hoger: 399 miljoen euro, volgens de onderneming is dat te danken aan hogere inkomsten en kostenbeheersing.

RTL Group houdt vast aan de verwachting dat het bedrijfsresultaat over heel 2013 boven de 1 miljard euro uitkomt, zo laten de CEO’s van de groep weten.

Bron: RTL Group/Broadcast Magazine

Bericht delen