dinsdag 16 januari 2018

RTL geïnteresseerd in Vlaamse zenders

RTL Group zou een bod willen uitbrengen op de Vlaamse zenders VT4 en VIJFtv. De zenders zijn nu nog eigendom van Pro-SiebenSat.1. De Europese mediagroep RTL, ook eigenaar van RTL Nederland, zou volgens het Belgische De Tijd al jaren gebrand zijn op een aanwezigheid in Vlaanderen.

In België heeft RTL Group alleen Franstalige zenders in handen. Pro-SiebenSat.1 maakte een kleine maand geleden bekend zijn tv- en radiozenders in Vlaanderen, Scandinavië en Nederland te willen verkopen. Het betekent dat hier SBS 6, NET 5 en Veronica in de verkoop zouden gaan. John de Mol is een van de geïnteresseerden, samen met onder meer TMG en De Persgroep.

Op de Vlaamse zenders VT4 en VIJFtv heeft naast RTL ook De Vijver een bod gedaan. De Vijver is de holding boven het productiehuis Woestijnvis. De holding is voor 60 procent in de handen van Erik Watté en Wouter Vandenhaute en voor 40 procent in die van uitgever Corelio. Volgens De Tijd zou De Vijver het bod niet alleen kunnen financieren en mogelijk een partner zoeken.

Bron: De Tijd/Broadcast Magazine

Bericht delen