woensdag 17 januari 2018

RTL geheel in het nieuw

RTL Nederland gaat verder onder de vlag RTL. De naamsverandering van het moedermerk in Nederland gaat gepaard met een compleet nieuwe huisstijl, een brand story en de pay-off RTL ..EN ONTDEK.

CEO Bert Habets: “We hebben een prachtig portfolio met krachtige merken. Daar hoort een sterk moedermerk bij met een waarachtig verhaal. Een verhaal dat niet alleen vertelt wat we doen, maar vooral hoe en waarom we het doen. Daarom zijn we bij de basis begonnen: een sterke positionering die ons DNA blootlegt. Al sinds de start in 1989 verkent RTL nieuwe wegen in medialand. Nieuwsgierigheid zit in alle haarvaten van ons bedrijf en in de medewerkers. Daaruit is de brandstory, nieuwe identiteit en de pay-off ontstaan.”
Hij vervolgt: “Naast een duidelijke strategie helpt dit om ons in een druk (internationaal) concurrentieveld nog beter te onderscheiden en vanuit één duidelijk merk te communiceren met alle doelgroepen: adverteerders, zakelijke partners, (potentiële) werknemers en last but not least de consument.”

De schrijfwijze van de drie letters is identiek aan die van RTL Nieuws. Ze zijn geconstrueerd uit de afgeronde hoeken van de schermen waarop je de RTL-content kunt zien. Deze letters zijn het uitgangspunt van een rijke identiteit bestaande uit patronen en illustraties. Allemaal opgebouwd uit vier basisvormen afkomstig uit de letters van het logo. Bovendien maakt de huisstijl gebruik van een breed palet aan kleuren.
Manager Corporate Communicatie & Merkstrategie Kim Koppenol: “We zijn een divers bedrijf en dat willen we laten zien in wat we zeggen, doen en zeker ook in wat we uitstralen. We hebben gekozen voor een sterke vormgeving die onderscheidend is en net zo dynamisch als ons bedrijf, onze merken en de mensen die er werken.”
Koppenol vertelt verder: “De vormgeving is een knipoog naar Dutch Design en daarmee ook naar onze verbondenheid met Nederland. Het laat zien dat RTL behalve professioneel en creatief ook gewoon een hele leuke en uitdagende werkgever is. De pay-off ..EN ONTDEK is zowel uitnodigend als verbindend. Hij staat op zichzelf en je kunt er dingen voor en/of achter zetten. Hij verbindt onze merken, onze mensen en bovenal ons bedrijf met de buitenwereld.”
RTL vertelt zijn verhaal met één brandstory en één pay-off voor alle doelgroepen. Deze brandstory is tevens vertaald naar een virtual reality movie. Corporate Communicatie & Merkstrategie is initiatiefnemer van en eindverantwoordelijk voor de rebranding. Merkstrateeg Leslie Mello heeft samen met senior corporate communicatie- en merkadviseur Ilona Odijk en Kim Koppenol het proces van de positionering begeleid. Die positionering is mede tot stand gekomen dankzij een grote groep RTL’ers: de Friends of the Brand. Beautiful Lives heeft in opdracht van RTL een kwantitatief en kwalitatief consumenten- en BtoB-onderzoek geleid en uitgevoerd. Mark Porter en Dylan Griffith, die ook de huisstijl van RTL Nieuws en RTL Z maakten, zijn de geestelijk vaders van het logo en de identiteit. Zij zijn bijgestaan door o.a. John Beckers. De vertaling van de positionering naar de brand story, pay-off en brand movie is gedaan door Natwerk. De brand movie is geregisseerd door Steye Hallema en geproduceerd door Natwerk en Ambassadors. Juridisch blijft RTL Nederland gehandhaafd.

Bron: RTL

 

Bericht delen