RTL gaat op zaterdagavond geen talkshows meer uitzenden
maandag 20 februari 2023

RTL gaat op zaterdagavond geen talkshows meer uitzenden

RTL stopt half april met het uitzenden van latenightshows op de zaterdagavond. Presentatoren Humberto Tan en Renze Klamer zullen elkaar enkel nog op zondag afwisselen met hun weekendshows.

“We horen om ons heen en zien dat kijkers op zaterdag behoefte hebben aan een andere vorm van entertainment dan een talkshow”, legt de zender uit. Tot half april is talkshow Humberto te zien op de zondagavonden. Daarna neemt Klamer het over met Renze op Zondag.

RTL begon eind augustus met het uitzenden van talkshows op de zaterdagavond. De eerste twee maanden nam Tan de presentatie op zaterdag en zondagavond op zich. Begin november nam Klamer dit van hem over.

“Op dit moment hebben we met Jinek, BEAU, Humberto en straks ook Renze al zes dagen in de week een sterke latenightshow”, meldde de zender toen. “De stap om ook de zevende dag – de zaterdag – erbij te pakken is een hele logische, omdat de actualiteit immers nooit stilstaat.”

Op het tijdslot van de programma’s is vanaf 15 april de Videoland-première van Special Forces VIPS en een week later het tweede seizoen van Better Than Ever te zien. Daarin ontvangen Martijn Krabbé en Waylon winnaars van verscheidene talentenjachten die de zangstrijd met elkaar aangaan.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen