dinsdag 16 januari 2018

RTL lanceert programma van 10 seconden

Nederland maakt binnenkort kennis met Lambert Sok, Jacob Sok, Dennis Sok, Tennis Sok en nog vele andere karakters uit de elfkoppige Sokkie-familie. Op maandag 7 maart lanceert RTL het nieuwe programma Sokkiez met uitzendingen van tien seconden. Korte, grappige verhaaltjes, waarin elf verschillende sokken allen hun eigen rol vertolken. Irene Moors leent in Sokkiez haar stem aan Edith Sok, één van de karakters.

Hoe kort de uitzendingen ook zijn, de kijker zal de uitgesproken karakters in Sokkiez steeds beter leren kennen en herkent op den duur hun typische uitspraken en gewoonten. Zo maakt de kijker kennis met de flauwe moppen van Lambert; het stuk chagrijn Jacob; de witte tweelingsokken Dennis en Tennis; de snob Theodoor; de jonge, goedlachse Surinamer Eddy; zeurkous Edith; de Rotterdamse Molly; Stanley, een onsympathieke, plat Amsterdamse Sokkie; Victoria, de jongste van het stel en tenslotte de no-nonsense huisvrouw Martha.

Het elftal woont in de tweede la van het kastje. Het is er gezellig, maar ook krap. En het kan er stinken, maar díe Sokkies worden verbannen naar één van de andere lades. De Sokkies maken van alles mee in en buiten de la. Ze kibbelen, maken grappen en hebben allerlei onderlinge gevoelens en vetes.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen