RTL Boulevard keert maandag terug
maandag 12 juli 2021

RTL Boulevard keert maandag terug

Er was ook zondagavond geen uitzending van RTL Boulevard. Vanaf maandag volgen weer nieuwe uitzendingen, waarvan de uitzendlocatie nog niet bekend is. Zondagavond is een herhaling van het programma Voor Hetzelfde Geld uitgezonden op het tijdsslot van RTL Boulevard.

“Dankzij de extra veiligheidsmaatregelen was het mogelijk om zondagavond weer vanuit Amsterdam uit te zenden, maar wij hebben zelf besloten om het team van RTL Boulevard rust te geven”, aldus RTL-topmannen Sven Sauvé en Peter van der Vorst en CEO van Fremantle Nederland en België, Georgette Schlick, in een gezamenlijke verklaring.

Het drietal meldt dat er uitgebreid is overlegd met autoriteiten zoals de Driehoek van Amsterdam. “Wij stellen alles in het werk om uitzendingen vanaf maandag 12 juli te hervatten.” De beleidsbepalers laten weten “heel trots” te zijn op het team van RTL Boulevard dat maandag “met dezelfde overtuiging en gedrevenheid de draad oppakt”.

Tot slot wensen de RTL-bazen de neergeschoten Peter R. de Vries en zijn familie veel sterkte toe. De misdaadverslaggever vecht nog altijd voor zijn leven in het ziekenhuis, nadat hij dinsdag kort na de uitzending werd neergeschoten op straat. De Vries was te gast geweest in het programma.

“We doen vanuit veiligheidsoverwegingen geen verdere uitspraken over locaties en maatregelen”, aldus het drietal. Diederik Jekel, de coronadeskundige van RTL Boulevard, heeft inmiddels op sociale media gemeld dat het programma vanaf een andere locatie zal komen.

Criminelen zouden een aanslag hebben willen plegen op de redactie van RTL Boulevard en wilden daarbij gebruikmaken van een raketwerper en automatische vuurwapens. Dat meldt het NRC op basis van bronnen binnen de politie.

Volgens het dagblad zou binnen het criminele milieu met afkeer zijn gereageerd over de hoeveelheid media-aandacht die de moordaanslag op Peter R. de Vries met zich meebracht. Er zou onder meer met ongenoegen worden gereageerd op het verband dat getrokken wordt tussen de aanslag en de werkzaamheden van De Vries in het Marengo-proces.

Bron: RTL Nederland/Nu.nl/BM

Bericht delen