dinsdag 16 januari 2018

RTL 8 brengt mini-serie over muziekbranche

RTL 8 komt dit voorjaar met een eigen Nederlandse dramaserie in twee delen: Het Imperium. De miniserie werd bedacht en geproduceerd door Lucio Messercola en geschreven door Nienke Römer.

De cast bestaat uit onder meer Filip Bolluyt, Carolien van den Berg, Chris Tates, Wesley Mutsaars, Anouk van Nes en Marlous Dirks. In Het Imperium draait alles om macht, liefde, ambitie en wraak met de vaak genadeloze muziekindustrie als setting.

Centraal staat de 24-jarige Menzo Salverda (Wesley Mutsaars), die als kind een grote hit scoorde. De tijd van fame and fortune ligt inmiddels ver achter hem, want hij heeft niks meer over behalve zijn ouders, wat oude fans en een dure sportwagen. Menzo keert na een tijd in Brazilië te hebben doorgebracht terug naar Nederland om wraak te nemen op de man die hem zijn jeugd ontnam: de meedogenloze platenbaas Bart Vreeman. Hij terroriseert niet alleen Menzo’s leven, maar heeft ook zijn ouders in een financiële houtgreep.

Desiree van Grinsven, zenderdirecteur RTL 8: “Ik ben erg blij dat we met Het Imperium voor het eerst Nederlands drama bij RTL 8 kunnen brengen. De serie is met veel passie gemaakt en past goed bij de zender.” Het Imperium wordt op 5 maart en 12 maart uitgezonden op RTL 8.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen