dinsdag 16 januari 2018

RTL 7 verlengt contract darts

RTL 7 heeft met de PDC de rechten voor de dartsuitzendingen met drie jaar verlengd. De PDC is de voornaamste dartsorganisatie ter wereld waarbij de meest aansprekende darters zijn aangesloten, zoals Raymond van Barneveld, Phil Taylor en Michael van Gerwen.

Met de PDC verzekert RTL 7 zich van het hele jaar door van dartstoernooien met topdeelnemers. Momenteel zendt RTL 7 het WK Darts uit, dat zondagavond met de kwartfinales 889.000 kijkers trok. Vorig jaar werd de finale (traditioneel op 1 januari) door 1,7 miljoen mensen bekeken.

Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: “Darts heeft bij RTL 7 een herstart op de Nederlandse tv gekregen. De toernooien hebben een prominente plaats in onze programmering en worden veelal live uitgezonden. De kijker weet het goed te vinden en natuurlijk ook dankzij de prestaties van Van Gerwen en Van Barneveld uitstekend te waarderen. Uiteraard gaan we daarom graag verder met dit succesvolle huwelijk tussen de dartssport en de enige echte mannenzender van Nederland.”

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen