dinsdag 16 januari 2018

RTL 4 verhoogt marktaandeel

RTL 4 is het nieuwe tv-seizoen goed begonnen, zo meldt RTL Nederland. In september, de eerste volledige maand van het nieuwe tv-seizoen, kwam de familiezender uit op een zenderaandeel in de doelgroep (Boodschappers 20 – 49 jaar) van 21,8 procent. Daarmee is het de beste septembermaand sinds 1995 geworden.

Toen waren er nog maar zeven algemene landelijke tv-zenders. Komende maand viert RTL 4 het 25 jarig bestaan.

Het best bekeken RTL 4-programma was The voice of Holland (2,5 miljoen kijkers), gevolgd door Postcode Loterij Miljoenenjacht (2,0 miljoen), Goede Tijden, Slechte Tijden (1,9 miljoen) en Holland’s Got Talent (1,8 miljoen).

De nieuwe dramaserie Nieuwe Buren is goed van start gegaan afgelopen maand en had op 28 september ruim 1,5 miljoen kijkers. RTL Late Night en Uitstel van Executie vestigden records met respectievelijk 1,5 miljoen en 1,4 miljoen kijkers.

RTL Boulevard en de nieuwe titels Roodkapje en Thuis voor de Buis trokken een miljoen kijkers terwijl de scores van Geer & Goor: Waarheen, Waarvoor?, Een Dubbeltje Op Zijn Kant, Love Is In The Air, RTL Nieuws en het voor de Gouden Televizier-Ring genomineerde SynDROOM tussen de 1,7 en 1,4 miljoen kijkers lag.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen