dinsdag 16 januari 2018

RTL 4 stelt Het Orkest Van Nederland samen

Nederland heeft veel muzikaal talent. Slechts weinigen zullen ooit de kans krijgen om dit te etaleren in het walhalla van de klassieke muziek, het Amsterdamse Concertgebouw. Die muzikale droom kan nu werkelijkheid worden in het nieuwe RTL 4-programma Het Orkest Van Nederland, te zien vanaf 7 december.

De familiezender begeeft zich met dit programma voor het eerst op klassiek terrein, waarin de muzikale zoektocht naar een 65-koppig tellend amateurorkest centraal staat. Martijn Krabbé en Dominic Seldis, contrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest, nemen de presentatie voor hun rekening.

Tijdens de audities komen de opvallende muzikale talenten van Nederland voorbij. Na deze audities is een plek in het orkest echter nog niet zeker. Na zware masterclasses is in de halve finale op zondag 21 december te zien welke muzikanten overgebleven zijn en wie misschien zelfs wel een soloplek bemachtigd heeft. De live finale volgt op 22 december.

Het Orkest Van Nederland wordt geproduceerd door Tuvalu Media. Uitzending: RTL 4, zondag 7, 14 en 21 december tussen 20.00 en 21.30 uur, live finale op maandag 22 december tussen 20.30 uur en 22.30 uur.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen