RTL 4 mag documentaire over Nicky Verstappen gewoon uitzenden
maandag 30 november 2020

RTL 4 mag documentaire over Nicky Verstappen gewoon uitzenden

De tweedelige documentaire De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek van Ewout Genemans mag van de rechter uitgezonden worden op televisie. Jos B. probeerde zondag via een kort geding de uitzendingen te voorkomen.

De eerste aflevering is inmiddels zondag uitgezonden door RTL 4 en trok 972.000 kijkers. Het tweede deel volgt maandag 30 november om 20.30 uur. Volgens de advocaten van de 58-jarige B. zou hij als dader worden neergezet in de documentaire en zou dat een onjuist beeld schetsen, omdat zijn zaak in hoger beroep nog loopt.

De rechtbank is het echter niet met deze claim eens en stelt dat de tweedelige documentaire gewoon uitgezonden kan worden. No Pictures Please, het bedrijf van Ewout Genemans, was al jaren bezig met de documentaire. RTL zegt dat in de documentaire in algemene termen over de zaak wordt gesproken. Ook wordt Jos B. alleen met een balkje getoond en altijd ‘verdachte’ genoemd. Bovendien zit er geen nieuw beeld van hem in de documentaire en zijn er geen onderzoeksdossiers ingezien.

Documentairemaker Ewout Genemans noemde zondagmiddag de stap van B. en zijn advocaten “een beetje laat”. “De advocaten en Jos B. waren al maanden op de hoogte dat de documentaire gemaakt werd”, vertelde hij in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

B. is op 20 november door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het misbruiken en ontvoeren van de elfjarige Verstappen in 1998. Hij kreeg daarnaast ook nog zes maanden cel voor het bezit van kinderporno. Zowel het Openbaar Ministerie als B. zijn in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak.

Bron: NOS/BM

Bericht delen