dinsdag 16 januari 2018

RTL 4 brengt cabaret op zaterdag

Vanaf 19 juli zendt RTL 4 op de zaterdagavond wekelijks cabaretvoorstellingen uit. Namen als Najib Amhali, Hans Teeuwen, Richard Groenendijk, Brigitte Kaandorp en Javier Guzman staan in het programma-overzicht.

Najib Amhali
Najib, die vijf keer op rij is verkozen tot leukste cabaretier van Nederland, heeft een onstuimig jaar achter de rug. Zijn moeder kreeg kanker, zijn vrouw heeft hem verlaten en zelf werd hij depressief. De cabaretier leek te bezwijken op het slagveld dat zijn eigen leven was geworden. Maar hij krabbelde op en bundelde zijn verhalen en zo is zijn nieuwe show Alles Komt Goed geboren. In de tweeënhalf uur durende show knalt hij met veel vaart, grappen en een flinke dosis zelfspot door het moeilijkste jaar van zijn leven.

Hans Teeuwen
Na zeven jaar te zijn weggeweest, kwam de populaire cabaretier Hans Teeuwen terug op de planken met zijn show Spiksplinter. Op de dag van de verkoop, waren de zestigduizend beschikbare kaarten allemaal uitverkocht. Niemand is veilig, zeker niet in de zaal.

Richard Groenendijk
Voor zijn voorstelling Alle Dagen kreeg hij lovende recensies en ontving hij de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van seizoen 2013/2014. Hilarische verhalen, schitterende nummers, vlijmscherpe oneliners en misschien wel één van de meest verrassendste slotscènes van de afgelopen jaren.

Brigitte Kaandorp
In de theatershow Cabaret Voor Beginners tracht de chaotische Brigitte Kaandorp de bezoekers de kneepjes van het cabaret-vak bij te brengen. Volgens Kaandorp kan iedereen dat leren, als je maar de juiste tien stappen doorloopt. Brigitte zal Brigitte niet zijn als ze tijdens haar verhaal meerdere uitstapjes maakt, van een theaterbezoekster met gangreen-tenen tot de bouwvakkers die recentelijk in haar huis aan het werk waren.

Javier Guzman
Guzman laat in zijn show Por Dios zien dat je met ‘niets’ heel veel kunt. Hij vraagt zich af waarom mensen altijd zo bang zijn om hun mening te geven. Javier zegt zelf altijd waar het op staat en vindt dat iedereen dat moet doen. Por Dios gaat over het alledaagse leven.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen