woensdag 17 januari 2018

Rooijakkers presenteert Helden van de Wildernis

In de nieuwe zesdelige serie Helden van de Wildernis bezoekt Art Rooijakkers natuurbeschermers in de prachtige en ongerepte natuurgebieden waar zij wonen en ziet met eigen ogen welke zware offers zijn brengen.

Helden van de Wildernis is een ode aan de pracht van de natuur en aan de passionele inzet van mensen die hun leven wijden om haar te beschermen.

Tijdens zijn reizen komt Rooijakkers in contact met traditionele culturen die vaak even bedreigd zijn als het dierenrijk zelf. Hij ontmoet er de mensen die hun hele leven lang zoeken naar een oplossing voor het groeiende conflict tussen mens en dier. Deze helden van de wildernis geven Art een inkijk in hun dagelijks bestaan en samen gaan ze op zoek naar de iconische dieren waar hun hart zo van vol is: reuzenroggen in de Indische Oceaan, slingerapen in het Amazonewoud, Aziatische olifanten, rendieren op ijle sneeuwvlaktes, orang oetangs in de jungle van Borneo en de uiterst zeldzame jachtluipaarden van de Oost-Afrikaanse savanne.

Rooijakkers ziet met dit programma een jongensdroom uitkomen. “Net zoals de meeste kinderen was ik vroeger gefascineerd door dieren. Als jongen had ik, naast profvoetballer worden, nog een droom: bioloog worden. Dieren bestuderen, dieren beschermen. Ik ben uiteindelijk tv-maker geworden. Maar nu krijg ik de kans om echte helden te ontmoeten. Mensen die alles doen om ervoor te zorgen dat bedreigde dieren niet uitsterven. Ergens ver weg in de wildernis”, aldus Rooijakkers. 

Helden van de Wildernis is een programma van Warner Bros. International Television Productions, in opdracht van AVROTROS. Uitzending: vanaf donderdag 30 maart om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen