dinsdag 16 januari 2018

Rondkomen In De Schilderswijk terug naar RTL 4

RTL Nederland heeft besloten om de programma’s Rondkomen In De Schilderswijk en Nederland In De Auto van zender te wisselen. Dit op basis van onderzoek naar de leeftijden van de kijkersprofielen na de eerste uitzending op 14 oktober.

Nederland In De Auto scoorde met een marktaandeel van 20,9 procent goed in de doelgroep 20-34 jaar, de doelgroep van RTL 5. Aangezien Nederland In De Auto qua profiel achteraf beter aansluit bij RTL 5, wordt het programma per direct geprogrammeerd op de plek van Rondkomen In De Schilderswijk. Vanaf nu is Rondkomen In De Schilderswijk, net als het eerste seizoen, te zien bij RTL 4.

Vanaf 21 oktober staat Nederland In De Auto iedere woensdag om 20.30 uur geprogrammeerd bij RTL 5. Hieraan voorafgaand is de herhaling van de eerste uitzending op zondag 18 oktober om 21.00 uur te zien bij RTL 5.

Rondkomen In De Schilderswijk wordt voortaan op woensdag om 21.30 uur uitgezonden bij RTL 4, direct na Van Der Vorst Ziet Sterren. De herhaling is iedere zondag om 22.30 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen