Ron Fresen neemt afscheid bij NOS Journaal
zaterdag 23 april 2022

Ron Fresen neemt afscheid bij NOS Journaal

Ron Fresen (63) was vrijdagavond na acht jaar voor de allerlaatste keer te zien als politiek duider in het NOS Journaal. Met twee opgestoken duimen nam hij afscheid van de kijkers en zijn collega’s.

De verslaggever kondigde in oktober aan dat hij prostaatkanker heeft en daarom stopt met zijn werk voor de NOS. “Natuurlijk ga ik dit heel erg missen”, sprak hij vrijdagavond aan het einde van de uitzending, toen Winfried Baijens nog één keer naar hem overschakelde.

In beeld waren foto’s te zien van Rons loopbaan bij de omroep. “Dit is zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven geweest al die jaren die je op de foto’s voorbij zag komen. Maar ik heb het altijd met ongelofelijk veel liefde en plezier gedaan. Ik heb altijd gezegd: je moet zoveel mogelijk met een goed verhaal in de journaals willen zitten, volgens mij ben ik daar redelijk ver mee gekomen de afgelopen jaren.”

Tot slot richtte Fresen zich tot de kijkers en zijn collega’s. “Ik wil iedereen hier heel erg bedanken voor alle aandacht al die jaren en de enorme blijken van waardering, die ik zeker de laatste weken, de laatste maanden heb gekregen. Ik kan eigenlijk maar één ding zeggen: het ga jullie, bij de NOS, maar ook iedereen in het land, alleen maar heel erg goed, bye.”

Twee weken geleden voerde Fresen al zijn laatste gesprek met premier Mark Rutte in het tv-programma Gesprek met de minister-president op NPO 1. Fresen wordt vanaf 1 mei als de vaste politiek duider van het NOS Journaal opgevolgd door Xander van der Wulp.

Bron: AD/BM

Bericht delen