Roddelpraat wil publieke omroep beginnen
vrijdag 24 juni 2022

Roddelpraat wil publieke omroep beginnen

YouTube-kanaal Roddelpraat heeft plannen om een eigen publieke omroep te beginnen. Dennis Schouten en Jan Roos zijn naar eigen zeggen bezig om een beleidsplan op te zetten.

Roddelpraat gaat zich aanmelden als aspirant-omroep om de hele boel daar op te kleuren”, aldus Roos. “Als je een omroep wilt beginnen, moet je komen met een groep die nog niet bediend wordt. Wij hebben onderzoek gedaan naar onze achterban: het wordt de Nihilistische Omroep, een omroep voor nihilisten. Wat zijn dat? Mensen die eigenlijk werkelijk nergens om geven. Dus die zijn niet politiek geëngageerd, het interesseert ze gewoon geen ene moer en dat hele gezeur over de maatschappij maakt ze ook niet uit.”

Schouten waarschuwt hun kijkers dat het nog wel een tijdje gaat duren voordat de plannen echt in werking treden. “Het duurt nog wel twee jaar voor we ons kunnen aanmelden”, verwacht hij. “Je moet een heel boekwerk schrijven, allemaal bureaucratische bullshit”, vindt hij.

Om toegelaten te worden tot het omroepbestel zal Roddelpraat – evenals andere nieuwe omroepverenigingen – aan een aantal eisen van de Mediawet moeten voldoen. Zo moet de aspirant-omroep minimaal 50.000 betalende leden hebben.

Roddelpraat gaat vanaf nu wekelijks een podcast van haar uitzendingen maken. Jan Roos: “Aangezien wij modern zijn, en bij de tijd bovendien, breiden we ons arsenaal aan content uit met een heuse podcast. Dat is eigenlijk niets minder dan de uitzending zonder beeld, maar wat kan ons het schelen.”

Bron: AD/BM

Bericht delen