Robert ten Brink brengt Weekend Miljonairs terug bij RTL 4
dinsdag 5 februari 2019

Robert ten Brink brengt Weekend Miljonairs terug bij RTL 4

Ruim tien jaar lang is het programma Lotto Weekend Miljonairs op de Nederlandse televisie geweest en na jaren van afwezigheid brengt RTL 4 het terug op de buis met een nieuwe naam en een andere sponsor: BankGiro Miljonairs.

Het concept van het internationaal succesvolle format blijft hetzelfde: vijftien meerkeuzevragen, vier antwoordmogelijkheden, drie hulplijnen en één hoofdprijs. Wie slaagt erin om met 1 miljoen euro naar huis te gaan? De presentatie is terug in de handen van Robert ten Brink. BankGiro Miljonairs is vanaf 25 mei elke zaterdag te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

Ten Brink kijkt er naar uit om het programma weer te mogen presenteren: “De terugkomst van het programma is voor mij een droom die uitkomt. Ik verheug mij erop om de spannendste quiz ter wereld terug op de buis te brengen.”

Per aflevering neemt één kandidaat plaats op de bekende stoel tegenover Robert ten Brink. Om de hoofdprijs van 1 miljoen euro in de wacht te slepen moet de deelnemer vijftien vragen beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend die mogelijk het goede antwoord weet.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. BankGiro Miljonairs wordt geproduceerd door Vincent TV Producties. Robert ten Brink presenteerde Lotto Weekend Miljonairs van 1999 tot 2006 op SBS6 en van 2006 tot 2008 op RTL 4. In 2011 keerde de show voor even terug op SBS6 met Jeroen van der Boom aan het roer..

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen