dinsdag 16 januari 2018

Rob Hof: 'Ik ben onschuldig'

Justitie verdenkt documentairemaker Rob Hof van het omkopen van voormalig NMO-directeur Frank William, vervalsen van accountantsverklaringen en het samen met William indienen van valse subsidieaanvragen voor in totaal ruim 700.000 euro.

Hof maakte afgelopen jaren tientallen documentaires over vooral maatschappelijke thema’s. Voor zijn documentaireserie Sporen uit het Oosten, waarbij hij per trein door 23 landen reisde, won hij in 2007 de Zilveren Nipkowschijf.

De Telegraaf maakte zaterdag melding van de mogelijke strafbare feiten, zonder contact te hebben gehad met Hof. De NOS nam het nieuws vervolgens over. Broadcast Magazine heeft wel contact gehad met Hof, die woont in Nicaragua.

Hof zegt: “Het stuk in De Telegraaf is misselijkmakend, maar daar ben ik de afgelopen jaren gewend aan geraakt. Alle bijdrages die ik heb ontvangen zijn tot de laatste cent aan films besteed, die in meer dan 100 landen gedistribueerd zijn. Verder een lovende pers, een lovend publiek en prijzen als de Nipkowschijf. De afgesproken inspanningsverplichting, realisatie van films, is uitgevoerd. Alles is tot de laatste cent afgerekend en akkoord bevonden door registeraccountants.”

“Wat hier gebeurt is het bewust laten lekken van onzinnige verdenkingen, die door de pers vervolgens als vaststaande feiten gepubliceerd worden. De verdenkingen komen voort uit roddels en aannames. Maar ze zijn en worden volledig weerlegd. Dat lees je niet. Ik word in deze door meerdere eindredacteuren van internationaal niveau en  vertegenwoordigers van nationale en Europese organisaties van documentairemakers ondersteund. Met mij staat in feite namelijk een groot deel van de documentairemakers, die ook wel eens een subsidie krijgen, mede in de beklaagdenbank. Met vertrouwen in het recht zien mijn advocaat en ik een feitelijke behandeling van dit alles tegemoet.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen