Rob Geus moet weg bij ‘het nieuwe SBS6’
dinsdag 5 februari 2019

Rob Geus moet weg bij ‘het nieuwe SBS6’

Rob Geus, bekend van De Smaakpolitie en Red Mijn Vakantie!, past niet meer op ‘het nieuwe SBS6’ van Talpa. Het contract van de presentator en kok liep eind vorig jaar af en is niet verlengd. Geus werkte liefst 18 jaar voor de commerciële zender. “De tv-wereld staat op zijn kop”, vertelt hij aan het AD.

Geus wil niet in detail treden over zijn slechtnieuwsgesprek, maar vertelt wel dat dit niet werd gevoerd met SBS6-eigenaar John de Mol. “Dat ging via via. Ik heb De Mol nooit mogen spreken, al heb ik dat wel meermaals aangevraagd. Ik had een kopje koffie wel leuk gevonden.”

In De Smaakpolitie controleerde Geus horecagelegenheden op hygiëne en veiligheid en in Red Mijn Vakantie! loste hij samen met collega Alberto Stegeman vakantieproblemen op. Twee programma’s die volgens Geus niet meer passen in John de Mols plannen met de zender.

Geus runt een restaurant in Barendrecht, zegt bezig te zijn met het schrijven van een boek en begint binnenkort met een tv-programma op de regionale zender RTV Rijnmond waarin hij voetballers ondervraagt en met ze kookt.

Bron: AD/BM

Bericht delen