dinsdag 16 januari 2018

Rijxman: 'Programmering NPO opgeschud'

Shula Rijxman is inmiddels twee en een half jaar de helft van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Ze vormt een hecht tandem met voorzitter Henk Hagoort en is tevreden over “de grote stappen” die zijn gezet, constateert ze in Broadcast Magazine 336.

Dat is ook de verdienste van de omroepen, beseft Rijxman die met name verwijst naar de gezamenlijke publieke reactie op het veelbesproken rapport van de commissie onder voorzitterschap van Inge Brakman, die in opdracht van de Raad voor Cultuur advies uitbracht voor een toekomstbestendige publieke omroep. “We gaan daardoor een paar dingen naar voren halen: meer en slagvaardiger samenwerken, gezamenlijk rechten exploiteren, data verbinden, publiek meer betrekken bij de aansturing, noem maar op.”

“Ik kan wel vast zeggen dat de programmering dit seizoen al behoorlijk wordt opgeschud,” constateert Rijxman. “En dat zal zichtbaar zijn op Nederland 1, als journalistiek en maatschappelijk hoofdplatform, Nederland 2 qua kunst en cultuur én Nederland 3, waar bijvoorbeeld nauwe samenwerking met 3FM en internet zichtbaar zal worden. Suzanne Kunzeler (interim netmanager op 3, red.) zei het gisteravond nog heel mooi tegen me: “In 2014 moesten we op Nederland 3 van alles, in 2015 mógen we veel.” O, ik moet trouwens NPO3 zeggen, haha… Suzanne gaat met haar ongelooflijk enthousiasme veel meer van dit soort verbindingen maken. Of ze blijft? Wij zijn heel blij met haar.”

Het complete interview met Shula Rijxman lezen? Word abonnee van Broadcast Magazine en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen