dinsdag 16 januari 2018

Rick Nieman vertrekt bij RTL Nieuws

Rick Nieman vertrekt als presentator van RTL Nieuws. Na negentien jaar als nieuwslezer bij RTL, waarvan zeventien jaar bij het bulletin van 19.30 uur, wil hij zijn horizon verbreden. 

Nieman: “Ik heb het ongelooflijk naar mijn zin gehad bij RTL Nieuws. Het was een voorrecht om verslag te doen van zo veel grote en kleine nieuwsgebeurtenissen en miljoenen kijkers te mogen informeren over wat er in Nederland en de wereld gebeurde. Ik zal met pijn in het hart afscheid nemen van deze geweldige nieuwsorganisatie en van mijn fantastische collega’s. Het is tijd voor nieuwe avonturen: ik wil graag meer schrijven, reizen en werken aan andere journalistieke projecten. Ik barst van de ideeën, en hoop de komende jaren veel nieuwe dingen te doen en te leren.”

Nieman presenteert zijn laatste RTL Nieuws-bulletin op vrijdag 22 mei om 19.30 uur.
Hoofdredacteur Harm Taselaar betreurt Ricks vertrek, maar wenst hem veel succes bij zijn nieuwe activiteiten. “Ik neem met enig pijn in het hart afscheid van een super-professional en van een vriend. We hebben samen in al die jaren veel prachtige journalistieke avonturen meegemaakt. Mijn dank aan Rick voor al zijn geweldige bijdragen aan RTL Nieuws is dan ook groot. Voor mij zal hij altijd een schoolvoorbeeld blijven van wat een anchor van een nieuwsprogramma idealiter moet zijn.”

Nieman werkte sinds de zomer van 1996 bij RTL Nieuws. Naast de nieuwsbulletins presenteerde hij tientallen extra uitzendingen over grote nieuwsgebeurtenissen. “Vooral de aanslagen van 11 september hebben diepe indruk op mij gemaakt”, zegt Nieman. “Vanaf het moment dat de vliegtuigen in de WTC-torens vlogen, wisten wij dat de wereld nooit meer hetzelfde zou zijn.”

Ook leidde hij verkiezingsdebatten in Carré en was hij sinds 2002 de centrale presentator bij verkiezingsuitzendingen. Verder maakte hij programma’s als Wat Kiest Nederland, Nieuws aan Tafel en Kwestie van Kiezen. Voor het RTL Z-programma Rick Nieman Interviewt sprak hij prominenten uit binnen- en buitenland, waaronder Hillary Clinton en de Dalai Lama. Samen met Mariëlle Tweebeeke interviewde hij Willem-Alexander en Máxima aan de vooravond van de troonswisseling.

Nieman werd door de jaren verkozen als meest populaire (2013) en dit jaar nog als meest betrouwbare nieuwslezer.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen