Ria Bremer na 35 jaar terug met onderzoek naar zwangerschap
dinsdag 13 maart 2018

Ria Bremer na 35 jaar terug met onderzoek naar zwangerschap

Ria Bremer (78) keert terug met een driedelig medisch programma over zwangerschap en bevalling.  In de special presenteert ze de uitkomsten van een groot onderzoek hierover. 35 jaar geleden maakte ze een speciale Vinger aan de Pols-uitzending over hetzelfde thema.

In 1983 presenteerde Ria Bremer de resultaten van een uniek onderzoek. Duizenden vrouwen deelden hierin hun ervaringen met hun zwangerschap en bevalling. Nu, 35 jaar later, maakt Bremer de balans op met een nieuw onderzoek. Hoe ervaren vrouwen tegenwoordig hun zwangerschap? Hoe kijken ze terug op hun bevalling? Destijds werd het onderzoek uitgevoerd via papieren enquêtes, dit keer zijn de vragen gesteld via het online EenVandaag Opiniepanel. Nieuw dit keer zijn de ervaringen van vrouwen die proberen om zwanger te worden.

“Er is in 35 jaar zo ontzettend veel veranderd. En het gaat maar door. Soms heb ik het gevoel dat onvruchtbaarheid straks niet meer bestaat en dat kinderen in plaats van in de slaapkamer in het laboratorium worden gemaakt”, aldus Bremer. Het driedelige programma is op 5, 12 en 19 september te zien op NPO 1. Vrouwen kunnen vanaf maandag meedoen aan het online onderzoek. Vorig jaar maakte de presentatrice nog De anatomische les met Ria Bremer.

Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel presenteert in Hoe Bevalt Nederland de resultaten: “Er is veel in het nieuws over zwangerschap in Nederland, dit onderzoek biedt een unieke kans om te horen wat vrouwen zélf te vertellen hebben”.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen