woensdag 17 januari 2018

René Oosterman naar Marmalade

René Oosterman gaat aan de slag bij de Belgische producent Marmalade. Hij wordt verantwoordelijk voor de Nederlandse vestiging. De producent zet met een tweede filiaal in Nederland een stap in de internationale expansie van het bedrijf. Samen met de Belgische CEO Yoshi Aesaert formeert Oosterman het Nederlandse team en bepaalt de strategie.

 

Oosterman werkt al meer dan dertig jaar in diverse functies in de tv-branche, zowel bij producenten als aan de kant van de zenders. In het nieuwe Amsterdamse kantoor wordt op dit moment druk gewerkt aan een tv-reeks en twee films.

Aesaert: “Ik ben opgetogen met de komst van René. De ervaring en expertise van iemand die jarenlang zijn strepen verdiend heeft binnen het Nederlandse medialandschap, spreekt voor zich. Met zijn visie willen we voet aan wal zetten in de Nederlandse markt. Ik streef ernaar om telkens echte versterkingen te mogen ontvangen bij Marmalade, om zo met het bedrijf stappen vooruit te zetten. De komst van René past volledig binnen dit plaatje. Samen met René kijken we vooral naar de toekomst. Behalve tv-series en films zullen we focussen op de digitalisering en de verandering van het medialandschap met nieuwe technologieën. Daarbij staan alternatieve distributie op nieuwe platformen centraal. “

Oosterman was in de jaren negentig programma directeur van RTL4 en werkte voor verschillende televisieproducenten. In 2013 ging hij aan de slag als zendermanager van SBS6. Kort na zijn aantreden scoorde de zender onder meer met het realityprogramma Utopia. Oosterman: “Vanaf de eerste ontmoeting met dit succesvolle en snelgroeiende bedrijf sprak vooral de aanpak van Yoshi Aesaert en zijn team mij in het bijzonder aan. Investeren in kwaliteit, de klant meer bieden dan hij gewend is en de overhead laag houden. Dit in combinatie met het werken met de beste mensen uit het vak en heel veel energie. Er zal alleen maar meer behoefte komen aan goede content dus er liggen mooie kansen voor internationaal succes en een Nederlandse vestiging.”

Marmalade is opgericht in 2013 en is het productiehuis achter De Ontsnapping, Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan, Wat Mannen Willen, Sneekweek, Tuintje in mijn Hart en Renesse. Het entertainmentbedrijf staat voor ‘verhalen voor een breed publiek’. Een mix van ervaren en jong talent staat daarbij centraal. In België werkt Marmalade op dit moment aan de Belgische remake van Alles is Familie, Allemaal Familie (voorjaar 2017 in de bioscoop) en de dramareeks Gent-West (najaar 2017 op SBS/VIER).

Bron: Marmelade/Broadcast Magazine

Bericht delen