Renate Litjens benoemd tot interim-voorzitter CvdM
woensdag 20 november 2019

Renate Litjens benoemd tot interim-voorzitter CvdM

Minister Arie Slob van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Renate Litjens benoemd tot interim-collegevoorzitter van het Commissariaat voor de Media. De benoeming is ingegaan op 15 november 2019 en geldt vooralsnog voor de periode van een jaar.

Renate Litjens heeft ruime bestuurlijke ervaring, opgedaan in verschillende (interim) bestuurlijke en toezichthoudende rollen. Zo heeft zij ruim veertien jaar bij Boer & Croon Executive Management gewerkt.

Naast haar nieuwe functie bij het Commissariaat is Renate Litjens onder andere ook lid Raad van Commissarissen LTP, voorzitter Raad van Toezicht ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland, en voorzitter Raad van Toezicht Tassenmuseum Hendrikje. Ook is Renate onder andere voorzitter van het college van bestuur van ArtEZ en directeur van de Filmacademie geweest.

Met de benoeming van Renate Litjens heeft het Commissariaat weer twee commissarissen, zodat ook complexe besluiten die buiten de mandaatregeling vallen weer kunnen worden genomen.

De enige overgebleven commissaris was tot 15 november Jan Buné. Eind april schorste minister Slob collegelid Eric Eljon vanwege een vertrouwensbreuk na publicatie van zijn roman over de mores in Hilversum. Voorzitter Madeleine de Cock Buning nam eerder dit jaar afscheid. Zij is benoemd als hoogleraar aan het European University Institute (EUI). Algemeen directeur Suzanne Teijgeler is vertrokken naar Discovery Benelux.

Bron: CvdM/BM

Bericht delen