woensdag 17 januari 2018

Remake Roots op RTL 4

Roots keert terug bij RTL 4 en Videoland. Deze Amerikaanse dramaserie is een remake van de legendarische gelijknamige reeks uit 1977. Roots vertelt het verhaal over de slavernij in de Verenigde Staten aan de hand van een familie die, ondanks alles, de moed blijft houden om te overleven.

Vanaf zondag 4 september is Roots wekelijks om 20.00 uur met een dubbele aflevering te zien bij RTL 4 én in zijn geheel bij Videoland. De eerste aflevering van de serie was begin juni dit jaar een groot succes in de Verenigde Staten en werd door meer dan 14 miljoen mensen bekeken.

In 1750 wordt in Gambia Kunta Kinte geboren. Kunta is opgeleid volgens de gebruiken van de Madinka, een volk uit West-Afrika. Hij is een ijverige student die hoopt ooit naar de universiteit te gaan. Nadat hij gevangen is genomen, wordt Kunta in 1767 verkocht aan Britse slavenhandelaren en naar Amerika getransporteerd. In Maryland komt hij terecht bij John Waller, eigenaar van een tabaksplantage. Hier krijgt hij de slavennaam Toby. Kunta weigert echter deze naam te aanvaarden, met alle gevolgen van dien.

Bron: RTL 4/’Broadcast Magazine

 

Bericht delen