Release van film Mijn beste vriendin Anne Frank vervroegd
woensdag 21 juli 2021

Release van film Mijn beste vriendin Anne Frank vervroegd

De release van de film Mijn beste vriendin Anne Frank is vervroegd naar 9 september. Distributeur Dutch FilmWorks zou de film oorspronkelijk pas in oktober in de Nederlandse bioscopen brengen, maar heeft besloten de première te vervroegen.

Mijn beste vriendin Anne Frank is de eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank. De film van regisseur Ben Sombogaart (De Tweeling) concentreert zich op de vriendschap tussen Anne en Hannah Goslar.

Zij waren boezemvriendinnen toen de oorlog uitbrak, maar verloren elkaar uit het oog toen de familie Frank in 1942 onderdook in het Achterhuis. Pas in concentratiekamp Bergen-Belsen zagen de meisjes elkaar terug. Goslar overleefde het nazikamp; zij is inmiddels 92 jaar oud.

Actrice Aiko Beemsterboer speelt de rol van Anne Frank. Hannah Goslar wordt vertolkt door actrice Josephine Arendsen. Stefan de Walle is te zien als Otto Frank, de vader van Anne, die als enige van het gezin de Tweede Wereldoorlog overleefde.

Netflix heeft in februari 2020 de wereldwijde rechten verworven om de Nederlandse film Mijn beste vriendin Anne Frank te vertonen. Dus de film zal daar ook over enige tijd te bekijken zijn. De opnames zijn al in maart 2020 gestart, maar een eerdere bioscooprelease was niet mogelijk.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen