dinsdag 16 januari 2018

Reisadvies Negatief nieuw bij de KRO

Voor het nieuwe KRO-programma Reisadvies Negatief trekt Sander de Kramer door drie continenten, naar landen en locaties, waar – terecht of wellicht ten onrechte – de gemiddelde toerist zich niet laat zien. De Kramer doorkruist Oekraïne waar hij een bezoek brengt aan de beruchte aidsgevangenissen, staat in tropisch Azië stil bij de vernietiging van een uniek stuk regenwoud en ontdekt op een mysterieus Afrikaans eiland dat lepra nog lang niet is uitgebannen.

Overal waar hij komt doet De Kramer zijn uiterste best vriendschappen te sluiten en gevoelens te delen met de bevolking. Hij participeert in plaatselijke gebruiken en bijzondere rituelen, ontdekt geheimen die voor andere reizigers verborgen blijven, verzet zich tegen onrechtsituaties en probeert samen met zijn nieuw verworven vrienden oplossingen te vinden voor problemen die de lokaliteit vaak ontstijgen.

Eerder was Sander de Kramer te zien in tv-programma’s als De Rekenkamer en Stinkend Rijk & Dakloos, hij schreef onder meer het boek Van Miljonair tot Krantenjongen en was hoofdredacteur van de Straatkrant. In Sierra Leone zet hij zich in voor slavenkinderen in de mijnen, maar ook in Nederland kent hij de onderkant van de samenleving maar al te goed.

Reisadvies Negatief wordt geproduceerd door Novus Media Producties en is vanaf 5 juni op zondag te zien op Nederland 3.

Bron: KRO/Broadcast Magazine

Bericht delen