dinsdag 16 januari 2018

Reidinga in nieuwe Nederlandse comedyserie

Tjitske Reidinga speelt de titelrol in de nieuwe Net 5-serie Doris. Deze Nederlandse comedy vertelt het verhaal van Doris Dorenbos, een charmante en ietwat onhandige 39-jarige vrouw die na een scheiding samen met haar twee schoolgaande kinderen een nieuw leven start.

Ze zegt haar villa vaarwel en ruilt deze in voor een benedenwoning in Amsterdam.

De rollen rondom Doris worden vervuld door verschillende bekende namen. Zo speelt Jacob Derwig de goede vriend Tim en Gijs Scholten van Aschat stapt in de rol van ex Walter. De ouders van Doris worden gespeeld door Monique van de Ven en Jules Croiset. Roos Ouwehand is naast schrijfster van het verhaal ook lid van de cast; zij kruipt in de huid van Doris’ zus. Ellen Vogel speelt oma Mimi.

Reidinga over haar rol: “Het is een hele eer dat schrijfster Roos Ouwehand de rol om mij heen heeft geschreven. Ik zie ook wel wat overeenkomsten met mijzelf. Zo stort ik me soms, net als Doris, vol enthousiasme ergens in.” Doris is vanaf 23 september wekelijks te zien bij Net 5. De serie wordt geregisseerd door Esmé Lammers en geproduceerd door Talpa Fictie.

Bron: SBS Nederland/ Net 5

Bericht delen