woensdag 17 januari 2018

Regionale omroepen scherper in beeld bij KPN

Kijkers van Interactieve TV van KPN kunnen vanaf morgen de programma’s van hun regionale omroep ook in HD zien. Al lange tijd wordt een groot deel van alle programma’s door de regionale publieke omroepen in HD geproduceerd, maar tot dusver waren ze alleen in deze beeldkwaliteit te zien via de eigen websites en apps.

KPN distribueert als één van de eerste aanbieders nu behalve het SD-signaal óók het HD-signaal. Voorlopig kunnen alleen abonnees met Interactieve TV van KPN de HD-programma’s zien. Digitenne-abonnees moeten het nog doen met het SD-signaal omdat Digitenne op dit moment niet geschikt is voor HD-uitzendingen. Behalve KPN biedt Kabel Noord sinds kort in Noord-Nederland Omrop Fryslân in HD aan.

De regionale omroepen pleiten al lange tijd voor het doorzetten van het HD signaal en hopen dat nu ook andere pakketaanbieders snel overgaan tot distributie van de HD-programma’s. De doorgifte van de SD-kanalen bij KPN verandert niet, de regionale omroepen blijven in SD-kwaliteit te bekijken.

Bron: ROOS/Broadcast Magazine

Bericht delen