woensdag 17 januari 2018

Regionale omroep NH schrapt 21 banen

De regionale omroep NH moet 1,7 miljoen euro bezuinigen. Hierdoor verdwijnen 21 banen. Dat heeft directeur Paul van Gessel woensdag bekend gemaakt tijdens een plenaire bijeenkomst met het personeel van het mediabedrijf.

Bezuinigen was onvermijdelijk omdat staatssecretaris Sander Dekker eerder besloot tot het korten van de subsidie van de 13 regionale omroepen die ons land telt. Omdat de regionale omroepen er niet in zijn geslaagd te gaan samenwerken in één landelijke koepelorganisatie (de Regionale Publieke Omroep of RPO) zijn de redactionele gevolgen van die bezuinigingen nu erger.

Eind vorige week werd het mislukken van de RPO bekend nadat acht regionale omroepen, waarvan de meeste buiten de Randstad, na twee jaar voorbereiding ter elfder ure afhaakten. NH is hierover zeer teleurgesteld.

Van Gessel: “NH en AT5 werken in eigen huis al een paar jaar samen in één mediabedrijf. De efficiency-voordelen zijn zo groot dat ik ervan overtuigd ben dat dit de route was om de bezuinigingen voor de sector op te vangen zonder de content al te zwaar te raken.”

Voor NH betekent dit de tweede forse ingreep in korte tijd. Vier jaar geleden moest het bedrijf ook al 2 miljoen euro subsidie inleveren. “Zeer wrang, omdat we juist nu fors moeten investeren in de regionale journalistiek en in online-innovatie”, aldus Van Gessel.

Volgens hem blijft het streven dat het publiek zo weinig mogelijk van de ingreep merkt. Zo verdwijnen er bij het management 3 van de 7 banen. Ook wordt er veel bezuinigd op techniek en overhead. Bij de redactie zullen 7 banen verdwijnen. Er komt een vrijwillige vertrekregeling. Gedwongen ontslagen zullen echter onvermijdelijk zijn.

Bron: NH/Broadcast Magazine

Bericht delen