dinsdag 16 januari 2018

Regie finale X Factor in handen van kijker

In de finale van X Factor op vrijdag 5 juli ziet de online kijker vanuit zelfgekozen perspectief B-Brave, Adriaan of Haris er met de winst vandoor gaan. In het midden van het podium staat namelijk een camera opgesteld, waarmee de kijker op eigen aansturing 360 graden kan rondkijken in de studio. Zo bepaalt de kijker zelf waar hij op inzoomt.

De live stream geeft bovendien toegang tot interactieve hotspots met exclusief beeld- en/of videomateriaal. Alles wat de kijker ontdekt kan worden gedeeld via social media. De drie finalisten zullen ieder eerst eenmaal optreden, waarna de kijker bepaalt welke twee het verder tegen elkaar opnemen in de strijd om het felbegeerde platencontract en de auto. Tijdens de finale is er een gastoptreden van Robin Thicke.

Naast de ‘X Factor 360’ live stream houdt Ferry Doedens buiten de uitzending om de online kijker ook tijdens de finale op de hoogte. Zowel de ‘X Factor 360’ live stream als zijn presentatie zijn te volgen op desktop, smartphone en tablet. Het gesprek over de interactieve live stream is op Twitter te volgen onder #XFactor360.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen