dinsdag 16 januari 2018

Regering Curaçao boos op KRO

De Curaçaose regering is boos op de KRO over de totstandkoming van een televisiereporrtage  van de actualiteitenrubriek Brandpunt. Secretaris-generaal Stella van Rijn van het ministerie van Algemene Zaken heeft de omroep vrijdag een brief gestuurd om haar beklag te doen, zo meldt het Antilliaans Dagblad.

In een 15 minuten durende reportage probeert Brandpunt antwoord te krijgen op de vraag: ‘Glijdt het land af naar de status van een dictatuur?’ Afgelopen week werd er door een camerateam gefilmd op Curaçao. In de aankondiging van de uitzending meldt de KRO dat het bestuur van Curaçao sinds 10 oktober 2010 onder vuur ligt vanwege de nauwe banden met de onderwereld.

“Ik kan niets anders dan concluderen dat er onvoldoende is uitgezocht, en dat er hooguit is geregistreerd wat sommigen er van denken”, zo schrijft Van Rijn in de brief aan journalist Foeke de Koe van Brandpunt. Van Rijn is vooral verbolgen over het feit dat De Koe geen gelegenheid heeft geboden om van officiële zijde commentaar te geven op de onderwerpen in de reportage.

Volgens van Rijn had het team van Brandpunt de directie Communicatie en voorlichting van het ministerie van Algemene Zaken moeten benaderen en niet pr-medewerker Ramsay Soemantha. “Bovendien is het ongepast, zowel protocollair, als op professionele gronden, om naar Curaçao te komen en een reportage te maken en te spreken met diverse gesprekspartners, en de regering slechts per e-mail binnen één werkdag om een reactie te vragen inzake serieuze materie die zich in het geheel niet leent voor een snelle reactie per mail”, aldus Van Rijn.

Bron: Antilliaans Dagblad/RNW

Bericht delen