woensdag 17 januari 2018

Recordseizoen voor Flikken Maastricht

Het elfde seizoen van Flikken Maastricht, dat vrijdag eindigde, heeft meerdere kijkcijferrecords opgeleverd. Met een gemiddeld aantal kijkers van ruim 2,3 miljoen per aflevering is dit seizoen het best bekeken ooit.

Het oude record van 2,2 miljoen kijkers (seizoen 9, 2014) is daarmee ruim verbroken. Daarnaast is tot twee keer toe het kijkcijferrecord per aflevering gesneuveld. De best bekeken aflevering is die van 3 februari toen er 2.453.000 mensen (inclusief uitgesteld kijken) naar de serie keken. Een record dat precies een week oud was want op vrijdag 27 januari keken 2.432.000 mensen (inclusief uitgesteld kijken) en werd het oude record uit 2014 verbroken. 

Niet alleen de uitzending op vrijdagavond op NPO 1 wordt goed bekeken, de fans kijken de serie ook in grote getale terug via uitgesteld kijken. Van het totaal aantal kijkers per aflevering bestaat gemiddeld 35 procent uit uitgesteld kijken. Flikken Maastricht staat dan ook in top 5 van meest uitgesteld bekeken titels van zowel de publieke omroep als de commerciele zenders van de afgelopen 5 jaar.

Ook de social mediakanalen van Flikken Maastricht hebben niet eerder zo’n hoog bereik gehad. Vrijdagavond is de Facebookpagina van de serie live gegaan. Voor het eerst heeft een Nederlandse dramaserie een live chatbox op Facebook geopend om de fans de mogelijkheid te geven na te praten over de spannende ontknoping van dit seizoen. Hiermee zijn een uur na uitzending meer dan een miljoen mensen bereikt.

Bron: AVROTROS/BM
 

Bericht delen