dinsdag 16 januari 2018

Recordgroei voor bereik ASTRA

Volgens de uitkomsten van de ASTRA Satellite Monitor 2010 is het aantal ASTRA-satelliethuishoudens in Benelux in 2010 de grens van één miljoen gepasseerd, mede dankzij een 25 procent groei van het ASTRA-bereik in de Belgische satellietmarkt.

Het onderzoek laat ook zien dat het bereik van ASTRA 23.5° Oost in de Benelux fors is gestegen. In 2010 groeide het aantal ASTRA 23.5° Oost huishoudens met meer dan 200.000 naar 740.000 huishoudens, een groei van bijna veertig procent. In Nederland ontvangen inmiddels vier van de vijf satelliethuishoudens ASTRA 23.5° Oost. In Vlaanderen is dat twee op de drie huishoudens. Tenslotte leerde het onderzoek dat in Nederland en Vlaanderen het percentage HD-kijkers het hoogst is onder satelliethuishoudens.

De M7 Group contracteerde een vijfde transponder op ASTRA 23.5 graden Oost. Met deze uitbreiding maakt de eigenaar van onder meer CanalDigitaal en TV VLAANDEREN ruimte voor de voortzetting van de satellietdistributie van Nederlandse regionale omroepen. De resterende capaciteit wordt gebruikt voor nieuwe HD-zenders. Ook ging deze maand een 3D-kanaal van Penthouse via ASTRA 23.5 Oost van start.

Bron: ASTRA Benelux/Broadcast Magazine

Bericht delen