woensdag 17 januari 2018

Rechtszaak over format The Voice van John de Mol

Een Ier, Michael Roy Barry, die al zes jaar probeert te bewijzen dat hij de bedenker is van de tv-talentenjacht The Voice, heeft Talpa-baas John de Mol laten oproepen als getuige.

De Mol moet komende dinsdag zijn verhaal vertellen aan de rechter. Ook de Talpa-werknemers Pim Schmitz en Moos Stafleu zijn opgeroepen voor een getuigenverhoor. Voor voormalig coach Roel van Velzen wordt nog een datum geprikt.

Van Velzen is de bedenker van de draaiende stoelen, essentieel onderdeel van het format. De Mol zelf wordt als de geestelijk vader van de blind auditions gezien. 

Michael Roy Barry is erop gebrand zijn gelijk te halen. Hij zegt dat het hem niet om geld gaat, maar om genoegdoening. De Ier stelt dat hij The Voice of America in 2008 heeft vastgelegd bij het Amerikaanse Copyright Office het ook op TheWritersVault.com heeft geplaatst, een soort marktplaats voor de tv-industrie.

De Mol produceert The Voice sinds 2010 en het programma is in meer dan 100 landen te zien of te zien geweest. De Amerikaanse versie van The Voice heeft zondag voor de vierde keer een Emmy Award gewonnen. 

Bron: De Telegraaf/BM

Bericht delen