Rambam vanaf 10 januari terug bij BNNVARA
zaterdag 5 januari 2019

Rambam vanaf 10 januari terug bij BNNVARA

Filemon Wesselink, Sahil Amar Aïssa en Sophie Frankenmolen vormen samen met oud gediende Yora Rienstra het nieuwe Rambam-team. Dit seizoen pakken ze weer, op originele en creatieve wijze, zaken aan die niet kloppen.

Tijdens de seizoensopener duiken ze in de wereld van de identiteitsfraude en bewijzen de Rambammers dat het ‘stelen’ van iemands identiteit veel makkelijker is dan men denkt. Wat kan je allemaal doen met slechts een kopie van iemands paspoort of rijbewijs? Ze openen bankrekeningnummers, ze bestellen de duurste producten en huren een huis. En dat allemaal achter de rug en op naam van hun nietsvermoedende collega. Rambam is vanaf 10 januari weer wekelijks te zien om 20.55 uur bij BNNVARA op NPO 3.

“Het is heel leuk om onderzoeksjournalistiek te doen in deze originele Rambam-vorm”, aldus Filemon Wesselink. “Rambam is een begrip in Nederland, heel mooi daar aan mee te mogen werken. En we hebben al enkele onderwerpen gemaakt die mij de mond deden openvallen. Zoals dus het ‘stelen’ van iemands identiteit.”

Sophie Frankenmolen werkte eerder als tv-redacteur bij College Tour en ze presenteerde voor National Geographic: “Rambam is als maker een soort journalistieke snoepwinkel, waarin de serieuze drang om oneerlijke onzinpraters een koekje van eigen deeg te geven in de mixer gaat met een shot humor en absurditeit.”

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen