dinsdag 16 januari 2018

Rambam: 'Rob Geus meet met 2 maten'

Rob Geus meet met twee maten, stelt het VARA-programma Rambam. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen onderzoeken de makers van Rambam de werkwijze van de zelfbenoemde keurmeester. En wat blijkt? Als er wordt betaald, is hij lang niet zo streng.

In programma’s als De Smaakpolitie en Red mijn Vakantie onderwerpt Geus restaurants aan strenge inspecties. Hij heeft echter ook een eigen horecakeurmerk dat ondernemers kunnen kopen. Rambam-presentator Lars Gierveld toont in de uitzending, onder een andere naam en als manager van een restaurant dat eerder in de Smaakpolitie te vies werd bevonden, interesse in het keurmerk van Geus. Bij het bezoek zijn de punten waarop Geus het restaurant eerder afkeurde in exact dezelfde staat teruggebracht. Nu er wordt betaald, blijken de mankementen geen enkel probleem.

In een reactie op de uitzending laat Geus weten dat je De Smaakpolitie niet mag vergelijken met De Keus van Rob Geus. Het Keurmerk kijkt alleen of de voedselveiligheid in het geding is, terwijl De Smaakpolitie ook naar bouwvoorschriften en dergelijke kijkt.

In Rambam onderzoeken Linda Hakeboom, Lex Uiting, Ronald Snijders, Niels van der Laan, Jelte Sondij en Lars Gierveld of bepaalde zaken wel eerlijk zijn. Als er dingen aan het licht komen die niet in de haak zijn, slaan de makers van Rambam met ongelijke munt terug. Rambam is vanaf morgen iedere woensdagavond om 22.00 uur te zien bij de VARA op NPO 3.

Bron: VARA

Bericht delen