dinsdag 16 januari 2018

Radio-uitzendingen gehinderd door stroomstoring

Vrijdagochtend was er sprake van een grote stroomstoring in Noord-Holland die ook het Media Park in Hilversum trof. Vanwege de eigen noodstroomvoorziening konden de uitzendingen van de NPO op radio en televisie gewoon doorgaan, zo meldt de NPO.

Deze stelling klopt niet helemaal. NPO Radio 1, de rampenzender van Nederland, lag er in verschillende delen van het land uit. Ook NPO Radio 4 was een tijd niet te ontvangen.

Hoewel in eerste instantie npo.nl en de websites en apps van de publieke omroep in de lucht bleven, zijn de sites op een bepaald moment toch uit de lucht gehaald. Op de locatie van een externe partij waar deze sites zijn ondergebracht kwam de noodstroomvoorziening niet op gang, werkten de koelsystemen niet meer en werden vanwege oververhitting de systemen uitgeschakeld.

Op het moment dat de stroom weer terug was, ongeveer twintig minuten later, zijn de online activiteiten stapsgewijs weer opgestart. De NPO wil van de leverancier weten waarom de noodstroom niet naar behoren heeft gewerkt. De nieuwsvoorziening van de NOS via de radio- en tv-kanalen van de NPO heeft gedeeltelijk plaats kunnen vinden.

Bron: Broadcast Magazine/NPO

Bericht delen