Raad van Bestuur NPO bestaat vanaf 1 januari uit twee leden
vrijdag 30 december 2022

Raad van Bestuur NPO bestaat vanaf 1 januari uit twee leden

De Raad van Bestuur van de NPO kent vanaf 1 januari 2023 twee leden. Daartoe heeft de Raad van Toezicht van de NPO besloten. Na het vertrek van voormalig bestuurslid Martijn van Dam wordt zijn positie niet opgevuld. Frederieke Leeflang en Paul Doop gaan met zijn tweeën verder als Raad van Bestuur.

De bestuurlijke verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur zijn vanaf 1 november 2022 al verdeeld over de twee bestuursleden. De Raad van Toezicht heeft geconcludeerd dat het effectiever en slagvaardiger is om de samenstelling van de Raad van Bestuur terug te brengen tot twee leden.

Het besluit om als tweehoofdig bestuur verder te gaan, is na een positief advies van de OR van NPO genomen. Uitgangspunt blijft een collegiaal bestuur waarbij Frederieke Leeflang de rol van voorzitter vervult. Hier het overzicht van de verdeling van de bestuurlijke verantwoordelijkheden:

Frederieke Leeflang: Audio, Video, NPO Start en Plus, Online, Strategie, Marketing, Communicatie en Publieksonderzoek. Daarnaast externe relaties en EBU.

Paul Doop: Distributie, Technologie en Operations, Financiën, HR en Juridische Zaken. Daarnaast Diversiteit & Inclusie, Regio, Ster en COR/OR.

Bron: NPO/BM

Bericht delen