dinsdag 16 januari 2018

Lara Ankersmit leidt NOS Nieuwe Media

Per 1 april benoemt de NOS Lara Ankersmit (40) als hoofd Nieuwe Media. Ankersmit, die momenteel werkzaam is bij De Telegraaf Media Groep als uitgever Digitaal, wordt in deze functie verantwoordelijk voor de koers van de NOS op het gebied van nieuwe media. Ze volgt voormalig Hoofd NOS Nieuwe Media Roeland Stekelenburg op.

Algemeen directeur NOS Jan de Jong kijkt uit naar haar komst: “De nieuwe media-strategie heeft binnen de NOS topprioriteit.  Dat hoort bij deze tijd. Om een zo breed mogelijk publiek zo snel mogelijk te informeren en te bereiken is de inzet van nieuwe media essentieel, nu en in de toekomst. De afgelopen jaren heeft de NOS zich ontwikkeld van een bolwerk naar een netwerk en de afdeling Nieuwe Media heeft daarbij een onmisbare rol gespeeld. In Lara Ankersmit heeft de NOS iemand  gevonden met de capaciteiten en ervaring om de koers van NOS Nieuwe Media voort te zetten en uit te bouwen. Lara heeft jarenlange ervaring met online strategie en marketing binnen een nieuwsorganisatie.”

Lara Ankersmit zegt zelf over haar nieuwe stap: “Het was voor mij tijd voor een nieuwe stap. Ik werk al geruime tijd in de online media wereld en dan is NOS natuurlijk een mooi en aansprekend merk. Met innovatieve projecten op het gebied van nieuwe media. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om bij NOS aan de slag te gaan.”

Bron: NOS

Bericht delen