dinsdag 16 januari 2018

Quiz-spelshow Superbrein bij NTR

Vanaf zaterdag 9 januari 2016 gaat presentatrice Nienke de la Rive Box in de nieuwe NTR quiz-spelshow Superbrein op zoek naar de slimste bollebozen van Nederland. Een show vol experimenten, proeven en weetjes waarin drie teams tegen elkaar strijden voor de titel Superbrein.

Naast twee teams van topwetenschappers in de dop, bestaat het derde team in alle afleveringen uit vloggers Niek Roozen, Britt Scholte (beiden uit serie Brugklas) en Quinty Misiedjan. Nienke wordt in de show bijgestaan door proefkonijn Miguel Narings.

‘Dokter Brein’ Nienke laat de hersenen van de deelnemers kraken. De teams beantwoorden vragen over de afloop van wetenschappelijke experimenten, voeren proeven en ludieke opdrachten uit, krijgen een praktische uitdaging en worden in de beslissende laatste ronde onderworpen aan een vragenvuur.

Sidekick Miguel werpt zich op als proefkonijn en ondergaat de proeven en experimenten. Niek, Britt en Quinty kunnen tijdens de uitzending even niet vloggen, want ze moeten alle zeilen bijzetten om de breinen van de concurrentie bij te houden.

Uitzending: 9 januari t/m 12 maart 2016, iedere zaterdag om 19.00 uur bij NPO Zapp.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen