dinsdag 16 januari 2018

"Het Gesprek heeft tien miljoen nodig"

foto: Sandesh Bhugaloo

Harry de Winter, algemeen directeur van Het Gesprek, baalt ervan dat het tv-station binnenkort waarschijnlijk op zwart gaat. De tv-zender zit in de rode cijfers en kreeg van de rechtbank uitstel van betaling. “Zeker, ik had nog wel door gewild. Maar als je over een aantal jaren rekent moeten er gewoon nog een aantal miljoenen in. En wil je het in één klap tot een succes maken, dan moet er misschien gelijk wel tien of vijftien miljoen euro in stoppen. Dat is momenteel nogal ’n onzekere investering.”

De Winter denkt dat zo’n financiële injectie Het Gesprek alsnog een succes zou kunnen maken, vertelt hij aan Quote. “Maar dat zou wel een kwestie worden van een jaar of twee, drie. Het is aan de aandeelhouder om te beslissen of die dat geduld heeft. Nou, niet dus.”

Er is volgens De Winter zonder succes geprobeerd de zender aan SBS te slijten, maar hij sluit niet uit dat er een andere gegadigde te vinden is. “Het is een klein bedrijfje, maar wel met alles erop en eraan, een nationale distributie op de kabel bijvoorbeeld. Alleen wij hebben hem helaas niet kunnen vinden.”

Het is niet bekend hoeveel tijd er is om op een redder te wachten. “Geen idee, dat moet je aan de bewindvoerder vragen. Ik ben nu knock-out. Het is heel erg zuur, ik ben behoorlijk gefrustreerd natuurlijk.”

Bron: Mediacourant

Bericht delen