dinsdag 16 januari 2018

PZC start videojournaal Zeeland in twee minuten

De Provinciale Zeeuwse Courant begint op 16 mei met een online videojournaal op www.z2.nl . Met Zeeland in 2 minuten wil de PZC mensen bereiken die het nieuws via kanalen als internet, smartphone of tablet consumeren. “Woorden zijn mooi, maar er is meer: nieuwsconsumenten willen video’s zien,” zegt Arie Leen Kroon, adjunct-hoofdredacteur van de PZC.

“Zeeuwen kunnen nu alleen om 18.00 uur bij Omroep Zeeland een televisiejournaal zien. We denken dat door Z2 een behoefte ontstaat waar alleen wij in voorzien. Mensen kunnen het nieuws straks overal bekijken.” De komst van Zeeland in 2 minuten heeft ook invloed op de papieren krant. “In de PZC willen we laten zien dat we 24 uur over het nieuws hebben nagedacht. We gaan ons meer richten op achtergrond en duiding.”

 

Vanuit de journaals wordt nadrukkelijk verwezen naar de krant en gerelateerde items op de PZC-website. Maar het werkt ook andersom. “Sommige onderwerpen zijn beter in beeld vast te leggen dan in woorden. Denk bijvoorbeeld aan popconcerten. Op die manier kunnen beide media elkaar versterken.”

De PZC heeft voor Zeeland in 2 minuten een subsidie van ruim tweehonderdduizend euro gekregen van het Stimuleringsfonds voor de Pers. Het eerste videojournaal is op maandag 16 mei om 16.00 uur te zien via www.z2.nl .

Bron: PZC

Bericht delen